Descoperă Valea Hârtibaciului din mocăniță
Din cei 64 de kilometri de cale ferată de mocăniță de pe Valea Hârtibaciului, până acum au fost repuși în funcțiune de către voluntari cei 7 kilometri dintre gările Hosman și Cornățel. Pe aceștia, Asociația Prietenii Mocăniței organizează regulat curse cu tren diesel, iar ocazional curse cu tren cu abur.

Traseul vă poartă printr-o zonă protejată pentru păsări, unde veți putea vedea, printre altele, acvila țipătoare mică, stârcul cenușiu, barza și fazanul, și, cu puțin noroc, căprioare, ciute, vulpi și iepuri. Asta pe lângă câteva turme de oi, văcuțe și căluții de la stâna lui nea Ionică.

În prezent, lucrăm la prelungirea traseului mocăniței cu încă 2,6 kilometri, de la Hosman până la fosta haltă Fofeldea, pe care sperăm că îi veți putea parcurge cu ciclo-drezina în curând.

Activități

Curse cu trenul diesel

Cursele regulate se fac cu trenul turistic format din locomotivă diesel și vagoane închise și deschise, pe un traseu dus-întors de 14 km care se parcurge în 90 de minute.

Program valabil în perioada 1 iulie - 1 septembrie 2024:
Vineri la ora 18:00
Sâmbătă la orele 10:00 și 17:00
Duminică la orele 10:00 și 17:00

Toate cursele pleacă din gara Cornățel.

Biletele pot fi achiziționate online prin plată cu cardul, sau, dacă mai sunt locuri, direct din gară, cu plata numerar.

Recomandăm achiziția online, ca să fiți sigur că veți avea loc.

Curse cu tren cu abur

În perioada 1 - 4 mai 2024 vom circula cu locomotivă cu abur și cu trei curse pe zi, la orele 10:00, 12:30 și 15:00, cu plecare din gara Cornățel.

Pentru a fi sigur că veți avea loc în tren, vă recomandăm să vă rezervați biletele aici.

Din gară veți putea lua bilete doar în limita locurilor disponibile.

Plimbări cu ciclo-drezina


Bucură-te în liniște de peisajele Văii Hârtibaciului într-un mod inedit - pedalând pe șinele mocăniței împreună cu prietenii sau familia. Ciclo-drezina "Spiritul Secășelului" are 2 locuri la pedale și 4 locuri pe băncuțe și a fost primul vehicul pe șine pe care l-am avut în dotare.

Deocamdată ciclo-drezina poate fi folosită pe traseul de 7 km dintre Cornățel și Hosman, atunci când nu e ocupat de tren.

Pentru detalii și programări, vă rugăm contactați-ne.

Deocamdată nu este disponibilă

Evenimente

Curse pentru grupuri organizate

Pe lângă cursele publice, facem și curse pentru grupuri organizate. Agenții de turism, clase de copii, grupuri de pasionați feroviari sau sașii care se întorc pe vale în vacanță sunt doar câțiva dintre cei care rezervă o plimbare cu mocănița. Trenul are o capacitate maximă de 130 de locuri, iar prețul este același ca la cursele publice, și anume 30 lei pentru adulți și 20 lei pentru copii, suma minimă de la care rentează să punem trenul în mișcare fiind de 600 de lei.

Contactați-ne pentru detalii și rezervări.

Ziua de naștere în mocăniță

Organizăm zile de naștere sau alte petreceri în mocăniță, atât pentru cei mici, cât și pentru cei care se simt încă mici 🙂
Trenul festiv e compus din vagonul salon (două mese înconjurate de ~12 locuri) ornat cu baloane și vagonul 119 (32 de locuri cu mese), între care se poate trece în timpul mersului. Traseul este Hosman-Cornățel și retur, care se face în ~90 de minute, dar putem opri oriunde pe traseu pentru alte activități.

Pentru mai multe detalii și pentru rezervări, contactați-ne.

Curse tematice

Ocazional, organizăm curse speciale cu diferite tematici. Recital de poezie sau de chitară, concert ad-hoc sau tren de noapte pentru observarea perseidelor sunt doar câteva dintre ele, și mai sunt câteva idei pe care le explorăm.

Cursele tematice vor fi anunțate din timp pe pagina noastră de facebook și vor avea locuri limitate, care vor putea fi rezervate pe pagina de rezervări din momentul în care le vom anunța.