Descoperă Valea Hârtibaciului din mocăniță
Din cei 64 de kilometri de cale ferată de mocăniță de pe Valea Hârtibaciului, până acum au fost repuși în funcțiune de către voluntari cei 7 kilometri dintre gările Hosman și Cornățel. Pe aceștia, Asociația Prietenii Mocăniței organizează regulat curse cu tren diesel, iar ocazional curse cu tren cu abur.

Traseul vă poartă printr-o zonă protejată pentru păsări, unde veți putea vedea, printre altele, acvila țipătoare mică, stârcul cenușiu, barza și fazanul, și, cu puțin noroc, căprioare, ciute, vulpi și iepuri. Asta pe lângă câteva turme de oi, văcuțe și căluții de la stâna lui nea Ionică.

În prezent, lucrăm la prelungirea traseului mocăniței cu încă 2,6 kilometri, de la Hosman până la fosta haltă Fofeldea, pe care sperăm că îi veți putea parcurge cu ciclo-drezina începând cu anul 2023.

Activități

Curse cu trenul diesel

Curse regulate se fac pe toată durata anului cu trenul turistic format din locomotivă diesel, vagon deschis și vagon închis, cu o capacitate totală de 75 de locuri. Aceste curse au ca punct de plecare halta Hosman și circulă până la stația Cornățel și retur, un traseu de 14 km care se parcurge în 80 de minute și care include o pauză de 15 minute la Cornățel.

Program valabil de la 15 iunie 2022:
sâmbătă, duminică: orele 10:00 și 15:00
miercuri: ora 18:00

Curse cu tren cu abur

Deși am recuperat una dintre locomotivele cu abur care au circulat în trecut pe linia noastră, va mai dura un timp până va fi reparată, așadar până atunci închiriem o locomotivă cu abur ocazional, pentru evenimente.

În acest an, trenul cu abur va circula cu ocazia Zilelor Mocăniței, pe 10 și 11 septembrie 2022, cu plecare din stația Cornățel. Vom reveni cu programul de circulație la începutul lunii septembrie.

Plimbări cu ciclo-drezina

Bucură-te în liniște de peisajele Văii Hârtibaciului într-un mod inedit - pedalând pe șinele mocăniței împreună cu prietenii sau familia. Ciclo-drezina "Spiritul Secășelului" are 2 locuri la pedale și 4 locuri pe băncuțe și a fost primul vehicul pe șine pe care l-am avut în dotare.

Deocamdată ciclo-drezina nu poate fi folosită, linia fiind ocupată cu trenurile turistice, dar sperăm ca în curând să v-o putem pune la dispoziție pe un sector de linie dedicat doar ei, de la Hosman la Fofeldea (2,6 km).