Hosman – primul parteneriat între mocăniță și comunitatea locală

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Deși circulă deocamdată doar între două sate, Mocănița Văii Hârtibaciului începe deja să-și îndeplinească menirea de coloană vertebrală a văii și de a contribui la dezvoltarea durabilă prin turism a comunităților locale, iar asta ne face foarte fericiți!

Profitând de reluarea, după 20 de ani, a curselor regulate ale mocăniței, comunitatea locală din Hosman a pus la cale un tur ghidat de gastronomie și meșteșug al satului, unde turiștii pot petrece peste patru ore vizitând, gustând, cunoscând și admirând ceea ce are de oferit „satul cu cinci biserici”.

Așadar, de sâmbăta aceasta, doritorii de o experiență inedită își pot lăsa mașina la Cornățel, călători cu trenul de ora 10:25 la Hosman, bucura de o droaie de activități la biserica fortificată, Moara Veche și meșteșugarii locali, iar apoi lua trenul înapoi spre Cornățel la ora 16:00.

Pe pagina de rezervări puteți achiziționa deja pachetul Descoperă Hosman: picnic cu priveliște.

Linia ferată îngustă Sibiu-Agnita-Sighișoara, cu ramificaţia Cornăţel-Vurpăr, este clasată ca monument istoric, categoria ansamblu, grupa "B", cod SB-II-a-B-20923 și MS-II-a-B-20924 în Lista monumentelor istorice, conform Ordinelor Ministrului Culturii și Cultelor nr. 2014 și 2015 din 14 ianuarie 2008.
2022 - Asociația Prietenii Mocăniței - Toate drepturile rezervate.