Noii prieteni ai Mocăniței din Marpod – așa renaște o comunitate!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Acum că circulăm cu trenul între Cornățel și Hosman, pe lângă lucrările de îmbunătățire de aici, în agenda din acest an avem și defrișarea liniei mai departe de Hosman, până la Fofeldea, un traseu de 2,6km pe care să poată circula liniștită ciclodrezina, încă foarte căutată de turiști.

Planurile tocmai ne-au fost date peste cap, la modul cel mai bun, de o echipă nou formată de inimoși – prietenii Mocăniței din Marpod, care s-au apucat să defrișeze linia între Fofeldea și halta Țichndeal (ce deservește mai degrabă Marpodul). Scopul lor e să ne ajute cu ce pot ca să ajungem cu trenul la mănăstirea Țichindeal – care pune în valoare turismul religios al Văii Hârtibaciului și îmbunătățește oferta turistică de care au parte călătorii Mocăniței.

Acest sector este unul dintre cele mai împădurite și mai problematice de pe linia Mocăniței, cu două podețe care s-au evaporat și cu două porțiuni de câteva zeci de metri unde terasamentul liniei a fost spălat de viiturile râului Hărtibaciu iar acum șinele atârnă în aer, așadar provocările sunt majore, dar și intrigante.

Ne bucurăm nespus de această inițiativă și de noii voluntari ai Mocăniței sibiene, le urăm succes și îi asigurăm că vor avea parte de toată susținerea noastră, și nu putem decât spera ca exemplul lor să fie urmat și de alte comunități de pe vale.